Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA PRIVATIZOVALO SAJAM MEDICINE!

Autor Miloš Miranović Izvor Vijesti

"Iznenađeni smo da će ozbiljne teme biti prezentovane isključivo od strane činovnika ministarstva zdravlja koji su pokazali da nemaju znanje ni obrazovanje za medicinsku problematiku".

Izvor: Unsplash

Ljekarska komora Crne Gore optužila je Ministarstvo zdravlja da je "privatizovalo" deveti sajam Medicine i da profesionalni integritet toj organizaciji ne dozvoljava da budu "pasivni učesnici skupa".

Sajam Medicine održava se od 29. septembra do 1. oktobra u Podgorici, prenose Vijesti.

"Ljekarska komora kao krovna institucija svih ljekara Crne Gore, sa žaljenjem ističe da ne može prisustvovati ovako važnom skupu koji se prevashodno tiče crnogorskih ljekara čiji je reprezent upravo Ljekarska komora. Iznenađeni smo da će ozbiljne teme, među njima tema koja se tiče strategije razvoja zdravstvene zaštite-univerzalna zdravstvena zaštita, dakle projekat koji se najviše tice medicinske struke, biti prezentovane isključivo od strane činovnika ministarstva zdravlja koji su pokazali da nemaju znanje ni obrazovanje za medicinsku problematiku, a navedenim projektom nije predviđeno aktivno učešće kompetentnih predstavnika Ljekarske komore", navodi se u saopštenju Ljekarske komore.

Navode da su u prethodnom periodu tražila od Ministarstva zdravlja da učestvuje u izradi strategije razvoja zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

"Ministarstvo je pokazalo neprofesionalan i nestručan stav i to nije dozvolilo. Evidentno je i da je ministarstvo privatizovalo ovaj skup, te iz svega navedenog profesionalni integritet nam ne dozvoljava da budemo pasivni učesnici predmetnog skupa", zaključuje se u saopštenju.