Društvo

MINISTARSTVO O POTEZANJU PIŠTOLJA U ŠKOLI U BIJELOM POLJU: SUKOB DVOJICE MATURANATA! ODREDITI IM VASPITNE MJERE!

Autor Mirela Ljumić

Ministarstvo prosvjete je obaviješteno o incidentu koji se jutros, oko 9 sati, dogodio u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju.

Izvor: Ministarstvo prosvjete Crne Gore ‏

Događaj se odigrao za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole - Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. 

Zamjenik doirektora se prvi pojavio među učenicima da vidi o čemu se radi.


,,Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda. U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika" navode iz Ministarstva.


,,Na osnovu pravovremenih aktivnosti koje je preduzela Uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja. Paralelno sa procesuiranjem pred ogranima reda, Ministarstvo prosvjete je sugerisalo Upravi škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta" zaključuju u saopštenju.

Možda ce vas zanimati