Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: OČEKUJEMO KAZNE ZA EVENTUALNE PROPUSTE!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Ministarstvo zdravlja uputilo izraze saučešća povodom smrti bebe u Nikšiću. Naveli su da očekuju hitnu reakciju nadležnih te najstrože kazne za eventualne propuste.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

"Povodom smrti bebe u Opštoj bolnici Nikšić, Ministarstvo zdravlja izražava žaljenje zbog tragičnog događaja i upućuje najiskrenije saučešće porodici preminule bebe. Sve nas je potresla i zabrinula vijest da je preminula beba i u potpunosti saosjećamo i razumijemo bol porodice", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Dodaju da uvjeravju cjelopkupnu javnost da će Ministarstvo zdravlja, nakon sprovedenog postupka i utvrđivanja uzroka smrti, od strane nadležnih organa, a u skladu sa dobijenim rezultatima, ukoliko se dokažu propusti u radu, najoštrije sankcionisati odgovorna lica, prenosi RTCG.

"U međuvremenu, molimo javnost za strpljenje i razumijevanje, kao i da se suzdrži od spekulacija do dobijanja obdukcionog nalaza i okončanja istrage. Očekujemo od nadležnih organa da ovaj slučaj bude u vrhu prioriteta djelovanja, kako bi se što prije utvrdio uzrok smrti novorođenčeta, koje je preminulo u nikšićkoj bolnici", kaže se u saopštenju.