Društvo

NIKŠIĆ - VILUSI: ŽALI SE NA SVAKODNEVNI KOLAPS NA PUTU!

Autor Miloš Miranović Izvor CdM

Čitalac portala Onogošt žalio se na svakodnevni kolaps na putu Nikšić – Vilusi, u mjestu Kuside.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je kazao, zbog stanja u kome je put, svakodnevna pojava su probijeni karteri, gume, branici, prikolice…

Podsjetimo, rekonstrukcija završne faze puta Nikšić – Ilino brdo, počela je u junu.

Radovi su u dužini od 6,3 kilometra.

Kako je tada saopšteno iz Vlade, ovaj projekat predstavlja poslednju dionicu rekonstrukcije i modernizacije magistralnog puta M-7 Nikšić – Ilino Brdo, čime će se dati na korišćenje učesnicima u saobraćaju cjelokupna dužina trase modernizovanog magistralnog puta M-7 u dužini od 34 km koji povezuje Crnu Goru sa Bosnom i Hercegovinom.

Ugovor za izvođenje radova je potpisan 18. 10. 2022. godine sa fimom A.D. „MEHANIZACIJA I PROGRAMAT“ iz Nikšića, prenosi CdM.

Ugovorena vrjednost radova iznosi 6.989.615,56 eura sa uračunatim PDV.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Nadzor nad radovima je povjeren firmi „Geotechnics, Projects & Consulting“ d.o.o Podgorica.

Projektnu dokumentaciju je izradila firma „Asfalt beton gradnja“ iz Podgorice.

Radovi na dionici podrazumjevaju zamjenu kolovozne konstrukcije na cjelokupnoj dionici puta, ugradnju novog sloja BNS debljine 12 cm, ugradnju novog habajućeg sloja debljine 4 cm, prenosi CdM.

Takođe, radovi podrazumjevaju izgradnju nasipa, izgradnju potpornih konstrukcija, sanaciju kosina, ugradnju putarskih mreža, te izgradnju sistema atmosferske kanalizacije za prikupljanje vode sa kolovoza.

Tagovi