Društvo

LALATOVIĆ: IMAM PRAVO NA OTKAZNI ROK!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Anđela Lalalović doskorašnja direktorica Doma starih u Nikšiću reagovala je na izjave predsjednika Upravnog odbora Zdravka Zečevića, ističući da on nastavlja da obmanjuje javnost.

Nikšić lokalni izbori
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Pozvala je nadležne crnogorske institucije, ali i predstavnike ambasada u Crnoj Gori da, kako je kazala, stanu na kraj nezakonitom i bahatom ponašanju Zečevića.

Podsjetila je predsjednika UO da je sa njom zaključen Ugovor o radu 4.02.2022. kao i Aneks ugovora o radu 14.03.2022. godine, po kojem ima pravo na otkazni rok koji ne može biti kraći od 30 dana, a sve u skladu sa Zakonom, pomenutim Ugovorom i Aneskom. Sve ostale procesne radnje idu nakon isteka tog roka.

"Iskreno oboje znamo da vi ovo ne znate, ali ste se mogli konsultovati sa studentima prve godine pravnog fakulteta, koji bi vas uputili na normativni okvir, jer gospodine Zečeviću nepoznavanje prava zna da škodi. Želim da Vas informišem da je postupajući tužilac odbacio prijavu kao neosnovanu, gdje sam Vam kako vi kažete 'onemogućila zavođenje dokumenata'. Pored silnih tužbi koje će ići protiv Vas, pridružiće se i tužba za povredu časti i ugleda", navodi Lalatović u reagovanju, prenosi RTCG.

Korisnicima i zaposlenima poručuje da nemaju razloga za uznemirenost.

"Ja ću koru hljeba i dalje dijeliti sa vama i biti vam na usluzi, kao što sam i uvijek bila. Još jednom Vam savjetujem gospodine Zečevicu da prestanete da kršite Zakone, jer znate mnogo dobro kroz vaše životno iskustvo da to podliježe sankciji, dodala je Lalatović i poručila da treba da Zečević podnese ostavku.

"Pozivam svu crnogorsku javnost, sve nadležne organe, inspekciju rada ambasade Amerike, Velike Britanije i ambasade ostalih zemalja sa sjedistem u Crnoj Gori da stanu na kraj nezakonitom, bahatom ponašanju gospodina Zečevića, koji je umislio da ga partijske direktive nadredenih amnestiraju odgovornosti", poručila je u reagovanju Lalatović.