Društvo

DRAGAN KOPRIVICA ODRŽAO KONCERT U BJELOPOLJSKOM ZATVORU

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

U prisustvu većeg broja zatvorenika i dijela zatvorskog osoblja Dragan Koprivica je održao svoj humanitarni koncert u Zatvoru – Bijelo Polje, u znak želje da i osobe u zatvorskim uslovima imaju pravo na periodične kulturne sadržaje, što je i ovog puta dalo puni efekat.

Izvor: YouTube printscreen

Uz dogovor sa načelnikom Zatvora Dojčilom Dojom Drobnjakom, a uz odličnu koordinaciju načelnika Odsjeka za tretman, Srđana Sekulića, koncert je prošao u izvrsnoj atmosferi, prenosi RTCG.

Koprivica je na početku svim prisutnim zatvorenicima poželio da smognu snage za dosluženje kazne, i da u vremenu pred njima nađu svoje afirmativno mjesto u društvu.

Tokom obraćanja naglasio je da je čuo za profesionalne i korektne odnose Uprave prema svim zatvorenicima, što su oni i sami pri pomenu imena Dojčila Drobnjaka jasno potvrdili aplauzom.

Nakon čitanja poezije i humorističkih aforizama Koprivica je otpjevao pojedine strofe evergrin melodija, uključujući i italijansku „O, Sole mio“, a zatim zajedno sa zatvorenicima pjevao poznate folk hitove Halida Bešlića, Šabana Šaulića, Enesa Begovića i drugih velikana narodnog melosa. Vrhunac koncerta bio je kad je na insistiranje zatvorenika izašao jedan od njih i otpjevao nekolika hita uz aplauze i oduševljenje svih prisutnih.

Kako RTCG prenosi, Koprivica je na kraju istakao da kulturni poslenici moraju iskazati mnogo više pažnje na humanitarnom planu prema jednom broju grupacija u Crnoj Gori, među kojima su i zatvorenici Zatvora – Bijelo Polje i Spuškog zatvora, gdje će on uskoro održati i svoj novi koncert, a u četvrtak će nastupiti i u JU Zavod „Komanski most“ sa gostima programa.