Društvo

U NIKŠIĆU SAVREMENI DIGITALIZOVANI BIOSKOP

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

"Želimo nikšićkoj publici da uživa u najnovijim projekcijama, a mi ćemo se truditi da imamo svjetske premijere", kazao je na otvaranju bioskopa predsjednik Opštine, Marko Kovačević

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Premijernim prikazivanjem filma "Duhovi u Veneciji", zasnovanog na knjizi Agate Kristi, u režiji oskarovca Keneta Brane, koji ujedno tumači i glavni lik, otvoren je biskop u Nikšićkom pozorištu, pišu Vijesti.

Publika će od sada imati priliku da ponovo u nekadašnjoj bioskopskoj sali "18.septembar", koja je zatvorena 2003. godine i sada je zgrada Nikšićkog pozorišta, gleda najnovija filmska ostvarenja.

"Nikšić je dobio novi digitalizovani najmoderniji bioskop, te možemo da puštamo sve savremene projekcije filmova u punom formatu i kako to trenutni momenat i vijek u kome živimo zahtijeva. Nikšićko pozorište u ove dvije godine zaista ima čime da se pohvali. Osim poboljšanja sopstvene produkcije, koja se sada igra širom regiona kao nikada prije, imamo i najnoviji i najsavremeniji bioskop u Crnoj Gori. Želimo nikšićkoj publici da uživa u najnovijim projekcijama, a mi ćemo se truditi da imamo svjetske premijere", kazao je na otvaranju bioskopa predsjednik Opštine, Marko Kovačević.

Kako Vijesti prenose, projekat digitalizacije bioskopa, vrijedan 108 hiljada eura, finansirali su Opština Nikšić, resorno ministarstvo i Filmski centar Crne Gore.

Direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, kazao je da je ta ustanova filmskom produkcijom obogatila repertoar, kao i da će se potruditi da i najmlađima pruže zanimljive i vrijedne filmske sadržaje.

"Pratićemo da budemo aktuelni i da sve značajne premijere koje nam ponude filmske kuće prikažemo u Pozorištu. Računamo da ćemo mjesečno imati dvije-tri filmske produkcije, a ponuda će opredijeliti filmski repertoar", kazao je Krulanović.

Otvaranje bioskopa dio je "Septembarskih dana kulture".