Društvo

VESNA DEDIĆ GOSTUJE U BERANAMA 16. SEPTEMBRA! PROMOCIJA ČITALAČKOG KLUBA IG BIBLIOFIL!

Autor Mirela Ljumić

Čitalački klub pod nazivom IG bibliofili je ideja Marije Vešović, doktora filoloških nauka iz Berana. Članovi mogu biti svi ljubitelji pisane riječi. A na promociji kluba će ugostiti Vesnu Dedić sa kojom će govoriti o njenom novom romanu "Samo je tebe vredelo sresti".

Izvor: Marija Vešović

Čitalački klub pod nazivom IG bibliofili je ideja Marije Vešović, doktora filoloških nauka iz Berana. Podršku osnivanja ovog kluba su dale naše književnice: Ljerka Petković, Kristina Babić i Rebeka Čilović. Rad ovog kluba je zamišljen na sasvim jedan nekonvencionalno način po uzoru na svjetske čitalačke klubove.

Članovi mogu biti svi ljubitelji pisane riječi.

Kao najavu za početak rada kluba planirana je promocija lika i djela Vesne Dedić, novinarke, književnice i autorke emisije Balkanskom ulicom. Akcent se stavlja na promociju njenog najnovijeg romana "Samo je tebe vredelo sresti".

Vesna je pristala da bude gost Berana. Promocija je planirana da se održi 16.septembra, na Njegoševom trgu u bašti lokala Pab Štab koji je domaćin ove promocije, bašta lokala Gravity će takođe biti dostupna rezervacijama.

Izvor: Marija Vešović

S obzirom da je u pitanju javni događaj i da je interesovanje već sada veliko. Uz zvuke violine profesorke Dragane Popović, zatim muzičkog benda Iva Đurovića iz Podgorice, čitanje stihova beranskih gimnazijalaca i vina Plantaže. To će biti veče za pamćenje.

,,Naravno, ne možemo, a da ne pomenemo divne ljude koji su prepoznali ovaj događaj kao bitan za grad i prihvatili sponzorstvo, a to su: Opština Berane, TOB, Elektro škola, auto- škola Viktorija, 10ka Berane, apoteka Prima, Euro fashion Berane, Hair studio Sena i naravno Pab Štab koji je odmah prihvatio da ustupi prostor, hotel Berane, cvjećara Iris, Foto studio Sejo, zatim Škola za muzičko obrazovanje, Centar za kulturu Berane i mnogi drugi koji su dali podršku ovom događaju i kojima se i ovim putem zahvaljujemo" rekla je organizatorka.

Izvor: Marija Vešović

Važno je napomenuti da će Vesna Dedić potpisivati knjige koje je moguće kupiti te večeri i družiti se sa ljubiteljima njenih romana