Društvo

ŠĆEKIĆ: ZDRAVSTVO FUNKCIONIŠE NEUPOREDIVO BOLJE NEGO RANIJE

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je na sjednici Vlade da zdravstveni sistem u ovom momentu funkcioniše neuporedivo bolje nego ranije,

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je na sjednici Vlade da zdravstveni sistem u ovom momentu funkcioniše neuporedivo bolje nego ranije, i da su domaćinskim poslovanjem uspjeli da uštede milione eura koji su se ranije odlivali u privatne džepove, piše RTCG.

"Mogu slobodno reći da je za ovo godinu dana urađeno više za zdravstveni sistem nego u prethodnih 15 godina", kazao je Šćekić.

Kako kaže, nekorketni su spinovi medijski na zdravstveni sistem.

"U prethodne dvije godine zastavljeni su odlivi sredstava iz javnog zdravstva u privatne džepove, i preko 15 miliona eura koji se slivao u privatne džepove je spriječen", kazao je Ščekić.

Kako RTCG prenosi, Premijer Dritan Abazović kazao je da je ključno istaći da je 43. vlada omogućila sve procedure da se počne sa izgradnjom nove bolnice u Pljevljima.

"Evo sezona je završena, i neka dođe neko ko je registrovao bilo koji incident u zdravstvenom sistemu Crne Gore, koji je tokom ljeta uspio da uspješno pruža medicinske usluge", kazao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović zahvalio se svim medicinskim radnicima koja je odradila, kako kaže, fantastičan posao tokom sezone.

Kazao je da smo imali jednu veoma kvalitetnu sezonu, i da i u septembru postoji veliki broj gostiju na primorju.

Najavio je dobru postsezonu.

"Siguran sam da idemo u pravcu 365 sezone. Apelujem da vjerujemo sami sebi, i nemojte uvijek da degradiramo sopstveni uspjeh. Jer uspjeh sezone nije uspjeh moje vlade, nego svih građana Crne Gore", kazao je Đurović.

Premijer Abazović kazao je da slobodnog smještaja u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica nema slobodnih mjesta do oktobra, prenosi RTCG.