Društvo

NE MOŽE BEZ DOZVOLE! STALI RADOVI NA PUTU TIVAT-JAZ!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Radove je svečano otvorio premijer Dritan Abazović.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Radovi na bulevaru Tivat-Jaz privremeno su obustavljeni, a u toku su samo pripremni radovi obzirom da resorno ministarstvo još nije izdalo građevinsku dozvolu za njegovu gradnju. Rok za završetak radova je dvije godine a prepreku bi mogla praviti i eksproprijacija zemljišta na tom potezu, objavio je TVCG.

“Eksproprijacija u dijelu koji nije završen će se obaviti paralelno. Moramo da radimo brže ako želimo da imamo saobraćajnice i ako želimo da imamo infastrukturne projekte”, kazao je 11. avgusta premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Na dugo čekanom bulevaru, od Tivta do Jaza, svega 20 dana nakon što su na tom mjestu svečano otvoreni radovi, sa istima se stalo a podizvođač je privremeno uklonio građevinske mašine.

Iz kompanije Bemax, koji su podizvođači su u telefonskom razgovoru za TVCG kazali da trenutno rade na pripremi i čišćenju terena te da je plan da se taj posao radi fazno, po tri kilometra, a sa radovima će kako navode nastaviti kada dobiju nalog od glavnog izvođača – kineskog konzorcijuma Šandong.

Možda ce vas zanimati

Tagovi