Društvo

KOLAŠIN: ODRŽAN PROTEST PODRŠKE MILICI ŽIVKOVIĆ!

Autor Miloš Miranović Izvor Vijesti

Živković je "Vijestima" kazala da je izuzetno zahvalna sugrađanima i svima koji su došli iz drugih gradova da je podrže. Najavila je "nastavak borbe za pravo na samodbranu".

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Okupljanjen na Trgu boraca, a zatim šetnjom i kraćim zadržavanj ispred kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti (OB), građani su večeras dali podršku Kolašinki Milici Živković.

Nju je sud za prekršaje, minule sedmice, proglasio krivom i sankcionisao opomenom, zbog toga što je udarala stranog državljanina U.E, koji je, kako tvrdi, nasrnuo na nju.

Sudskim rješenjem određeno je i da plati troškove postupka i angažovanja tumača za maternji jezik U.E. Policija je, predhodno, zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka obuhvatila i Živković i njenog napadača. Dežurni tužilac nije našao elemnte krivičnog djela u psotupanju U.E.

"Za institucije na strani žrtve, a ne na strani nasilnika", "Život u strahu je nasilje", "Tiče se svih nas. Svi smo mi Milica" pisalo je, između ostalog, na transparentima, koje su okupljeni nosili.

"Ovdje sam da dam podršku ženi koju je muškarac napao. Protestujem jer je postupanje policije zapanjujuće, jer zakon štiti nasilnike. Od kada se desilo ubistvo u Tuzima, bilo je dovoljno vremana da se uđe u izmjenu zakona, da policija počne blagovoremno da djeluje, ali smo vidjeli da od toga nema ništa. Žene su u Crnoj Gori potpuno nezaštićene", kazala je jedna od učesnica okupljanja.

Neki od okupljenih su kazali i da je ono što se desilo Živković "posljedica katastrofalno lošeg postupanja policije, pri sastavljanju zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i problematične odluke postupajućeg sudije".

Okupljeni su istakli i da je u slučaju Živković došlo do nesuglasja između rada policije, tužilaštva i suda, prenose Vijesti.

"Ovaj slučaj nam pokazuje da naše društvo vapi sa insituacijama, a s druge strane se postavlja pitanje zakonskih rješenja. Vrlo često se dešava da se žrtva i nasilnik izjednačavaju", poručenao je sa okupljanja.

Živković je "Vijestima" kazala da je izuzetno zahvalna sugrađanima i svima koji su došli iz drugih gradova da je podrže. Najavila je "nastavak borbe za pravo na samodbranu".

Možda ce vas zanimati

Tagovi