Društvo

ZA NEPROPISNO PARKIRANJE UVELI "LISICE" NA TOČKOVIMA!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Komunalna policija Opštine Bar, u saradnji sa opštinskim preduzećem "Komunalne djelatnosti", počela je akciju pojačane kontrole i kažnjavanja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na brojnim lokacijama u gradu, tako što postavljaju tzv. "lisice" na točkovima.

Izvor: MONDO

Ovo je, kako piše u saopštenju te Opštine, nova praksa koju će koristiti nadležne opštinske službe i preduzeća, pored već predviđenih mjera koje podrazumijevaju izdavanje propisanih kazni za prekršaje u iznosu od 60 eura i premiještanje vozila specijalnim vozilom "pauk", navoid RTCG.

"Akcija je danas sprovođena u Virpazaru, gdje je ova problematika posebno izražena u toku ljetnje turističke sezone što utiče, kako na njen kvalitet, tako i na nesmetano odvijanje saobraćaj i bezbjednost svih učesnika, a tokom narednog perioda će biti nastavljena u pravcu užeg gradskog jezgra i prigradskih naselja", piše u saopštenju.

Dodaju da je nepropisno parkiranje na javnim površinama sve učestalija pojava, koja ometa nesmetan promet pješaka, vozila i drugih učesnika, pa apeluju na građane da pokažu dodatnu odgovornost i saobraćajnu kulturu, te da time doprinesu uspostavljanju saobraćajnog reda u gradu.

Možda ce vas zanimati