Društvo

NAKON 50 GODINA GINEKOLOGIJA DOBILA BOJLER!

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Ginekologija nema bojler od 1974. godine

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prvi put, od izgradnje 1974. godine kupljeni su bojleri Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za kardiohirurgiju koji će biti montirani narednih dana, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

“S obzirom na to da se podatak star skoro 50 godina danas pokušava predstaviti kao novost, Klinički centar informiše javnost da su, prvi put, od izgradnje 1974. godine kupljeni bojleri Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za kardiohirurgiju koji će biti montirani narednih dana. Prvi bojleri biće monirani na Klinici za ginekologiju”, naveli su u saopštenju, prenosi CdM.

Iz KCCG podsjećaju da od izgradnje te zdravstvene ustanove 1974. godine, uslijed nedostatka pritiska, toplu vodu od 7 do 15 sati ima Klinika za ginekologiju i akušerstvo i Klinika za kardiohirurgiju, a od 15 do 21 sat Klinika za internu medicinu.

“Uprkos svemu, sve klinike decenijama funkcionišu besprijekorno zbog čega su zaposleni zavrijedili poštovanje”, naglasili su u saopštenju.

Zadovoljstvo im je, kažu, što KCCG sada rješava nedostatak star pedeset godina i to trajno, posebno, ističu, zbog pacijenata i kolega na ovim klinikama koji se već od naredne sedmice neće suočavati sa nedostacima koji prate rad od otvaranja ustanove, piše portal CdM.