Društvo

OBAVIJEŠTENA POLICIJA! ZBOG NEOVLAŠĆENOG RUKOVANJA VENTILIMA, KAKARICKA GORA BEZ VODE!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Iz Gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija obaveštavaju da građani iz dijela grada Kakaricka gora ostaju bez vode zbog neovlašćenog rukovanja ventilima od strane jednog ili više lica. O svemu tome obaviještena policija.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako saopštavaju u Vodovodu, juče je od strane NN lica izvršeno obijanje kapije i katanca na ulaznim vratima zatvaračnice i rezervoara na Kakarickoj gori, koje je prijavljeno policiji, napravljen je uviđaj i zapisnik, prenosi RTCG.

"Ekipa Vodovoda je izaskom na teren sa predstavnicama MUP-a konsatovala da je kapija obijena kao i katanci na ulaznim vratima zatvaračnice i rezervoara, kao i da se manipulisalo ventilima unatar zatvaračnice i u prvoj šahti ispred rezervoara. Ekipa Vodovoda je ponovo obezbijedila vrata na rezervoaru, kao i izvršila kontrolu svih ventila u šahtama od rezervoara do prepumpne stanice. Urađena je i kontrola pumpi u prepumpnim stanicama i juče i danas konstatovano je da se za taj dio naselja ispumpava oko 10 l po sekundi vode", navode u saopštenju Vodovoda.

Napominju da se proteklih dana na ovom području svakodnevno manipuliše ventilima od NN lica, zbog čega mještani u određenom dijelu dana i noći imaju smanjen pritisak ili prekid u vodosnabdijevanju.

"Ekipa Vodovoda je na terenu i u toku je punjenje rezervoara, te očekujemo da će od 17 časova biti uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje. Pozivamo sve potrošače da ukoliko primijete ovakve radnje, prijave ih nadležniim organima i Vodovodu", naveli su u ovom javnom preduzeću, prenosi RTCG.