Društvo

POČETAK GRADNJE NOVIH VRTIĆA U BARU I ULCINJU OČEKUJE SE POČETKOM 2024.

Autor Milena Backović Izvor Vijesti

Početak gradnje novih vrtića u Baru i Ulcinju, za čije potrebe je Vlada Crne Gore još prije pet godina potpisala ugovor o kreditu sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), očekuje se početkom naredne godine.

Izvor: MONDO

Iz Ministarstva prosvjete su agenciji MINA kazali da je tender za odabir projektanta za izradu glavnog projekta vrtića u Baru i Ulcinju u toku i da vrlo brzo očekuju odabir projektanta kako bi se počelo za izradom projekta, kako saznaju Vijesti.

Vlada i CEB potpisale su 2019. godine ugovor o kreditu za potrebe finansiranja izgradnje više predškolskih ustanova na teritoriji Crne Gore, između ostalog vrtića u Baru, Ulcinju, Podgorici i Beranama.

Iz Ministarstva prosvjete su agenciji MINA kazali da je tender za odabir projektanta za izradu glavnog projekta vrtića u Baru i Ulcinju u toku i da vrlo brzo očekuju odabir projektanta kako bi se počelo za izradom projekta.

"Nakon izrade glavnog projekta za ova dva vrtića i raspisivanja tendera za odabir izvođača, možemo očekivati početkom 2024. godine početak izgradnje“, rekli su iz Ministarstva.

Kako su naveli, za vrtiće u naselju City kvartu u Podgorici i u Beranama u toku je izrada projektne dokumentacije.

Roditelji djece upisane u ustanove predškolskog obrazovanja od septembra će plaćati veće cijene troškova boravka i ishrane u vrtićima, a prema ranijim najavama Ministarstva taj iznos ne bi trebalo da bude veći od 50 EUR, kako navode Vijesti.

Iz Ministarstva su agenciji MINA kazali da Upravni odbor svakog vrtića donosi odluku o cijeni boravka i ishrane djece, i da će se razlikovati od opštine do opštine, ali ne značajno.