Društvo

NOVA PRAVILA NA PRIMORJU OBRADOVAĆE MNOGE! SUNCOBRANI I LEŽALJKE ĆE BITI BESPLATNI, A EVO OD KAD I NA KOJIM PLAŽAMA

Autor Ivana Vlajković

Nova pravila su počela da važe od 1. juna.

Izvor: Profimedia

Pravila o korišćenju naših plaža i počela su da važe od 1. juna kojima se navodi da će posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, osim hotelskih, biti potpuno besplatno. 

Ovu informaciju, koja će mnoge obradovati, saopštili su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Kako se navodi, ova odluka je donesena jer nije bilo pristojno naplaćivati punu cijenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne. 

Na svakoj plaži po Pravilniku mora da bude postavljena i informativna tabla na kojoj će pisati koje je radno vreme plaže. Takođe, na tabli mora da bude istaknuta cijena ležaljki i suncobrana, kao i kvalitet vode koji će da se mjeri na svakih sedam do deset dana. Na njoj će pisati i tip plaže, da li je pet frendli, nudistička, javna ili hotelska. 

Na taj način će svaki gost imati punu informaciju o samoj plaži i njenim cijenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupci će biti kontrolisani da li rade u skladu sa propisima i u suprotnom će biti sankcionisani. Na crnogorskom primorju, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi je i 12 tematskih, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gde će moći da se opuste.