Društvo

ODBIJEN PREDLOG DA SE SJEDNICA SAVJETA RTCG ZATVORI ZA JAVNOST!

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Članovi Savjeta RTCG nijesu imali primjedbu na dnevni red, za koji je glasalo svih sedam prisutnih.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Na dnevnom redu su rasprava i izjašnjavanje u vezi sa postupanjem presude Višeg suda, druga tačka je odluka o poništenju odluke o imenovanju generalnog direktora, dok je treća tačka imenovanje, prenose Vijesti.

Članovi Savjeta nijesu imali većinu od šest članova (dvotrećinska većina) kako bi bio usvojen predlog da se sjednica zatvori za javnost. Za taj predlog glasala su četiri člana, dva su bila protiv, a jedan uzdržan.

Članica Savjeta Amina Murić predložila je da se sjednica zatvori za javnost, kako bi se izbjegla spinovanja i pogrešna tumačenja u javnosti, pišu Vijesti.

Član Predrag Marinović rekao je da će na jednako način diskutovati i pred novinarima i bez njih, kao i da je indiferentan po pitanju toga da li će sjednica biti javna ili tajna.

Marijana Camović Veličković istakla je da je protiv toga jer je obaveza Savjeta da radi javno. Istakla je da javni servis od juče nema generalnog direktora.

Ocijenila je da je danas najvažnije pitanje o kojem je Savjet od početka mandata razmatrao, te da želi da im bude neprijatmo kada se uprkos sudskoj presudi pojedini članovi budu izjašnjavali o novom imenovanju Borisa Raonića, uprkos sudskoj presudi.

Ona je rekla predsjedniku Drljeviću da je u dvogodišnjem periodu podržao Raonića i u zakonitim i nezakonitim odlukama, ali da on više ne može biti generalni direktor po sudskoj presudi Višeg suda, saopštavaju Vijesti.

Član Savjeta Filip Lazović rekao je da stoji iza svake riječi koju izgovori na sjednici, ocijenivši da je ovo atipična situacija i da postoji pritisak u kontekstu današnje sjednice.