Društvo

SAVJET RTCG POSTUPIĆE U SKLADU SA PRAVOSNAŽNOM PRESUDOM

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Viši sud u Podgorici potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

"Viši sud je u presudi naložio da Savjet RTCG ponovo donese odluku o imenovanju generalnog direktora, birajući ponovo između prijavljenih kandidata na ranijem konkursu ili poništi konkurs i raspiše novi. Prema informacijama koje smo dobili, Savjet će postupiti u skladu sa pravosnažnom presudom. Advokati RTCG su presudu dobili danas, te je sjednica zakazana za sjutra", piše RTCG.

Advokat Zorica Đukanović, kao punomoćnik RTCG najavila je da će nakon što je danas u popodnevnim časovima sa pisarnice suda preuzela presudu, u zakonskom roku izjaviti reviziju Vrhovnom sudu Crne Gore.
"U navedenoj reviziji ću ukazati na sve nezakonitosti drugostepene presude u ovom postupku", saopštila je za RTCG Đukanović.

Ukoliko Savjet RTCG to ne uradi i raspiše novi konkurs RTCG-u prijeti velika odšteta, koju bi u tom slučaju morao da isplati u skladu sa Zakonom o parničnom postupku.