Društvo

U NEDELJU PUT BIJELO POLJE - PRIJEPOLJE ĆE BITI BLOKIRAN!

Autor Kristina Raičević Izvor Vijesti

Mještani Bijedića traže raskid ugovora koji je sa koncesionarem, firmom Elas, potpisao ministar Ervin Ibrahimović!

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Mještani Bistrice blokiraće u nedjelju u 12.30 časova magistralni put Bijelo Polje - Prijepolje, kod mosta Konatari - Gubavač, zbog izgradnje kamenoloma u Bijedićima, na samom nalazištu iz neolita, starom 6.500 godina, kako prenose Vijesti.

Danas, trećeg dana blokade puta prema Bijedićima, mještani ističu da je zahtjev isti - obustava radova i raskid ugovora koji je sa koncesionarem kamenoloma Šućrom Omerovićem, vlasnikom firme “Elas” potpisao ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, kako prenose Vijesti.

Ogorčeni su što se kamenolom radi na samom nalazištu iz neolita, a kako je potvrdio arheolog Predrag Lutovac arheološko nalazište je presječeno i raskopano.

Omerović je kazao da za radove ima sve potrebne dozvole i da sve radi po zakonu.

Bijedićani su ogorčeni što se kamenolom osim, osim što se nalazi na lokaciji nalazišta Ober, koje potiče iz neolita, pravi u blizini kuća, izvora Vodovoda za MZ Gubavač, u mjestu koje zavisi od razvoja poljoprivrede. Oni traže hitnu sanaciju puta, koji je, kako tvrde, uništen i raskopan. Napominju da u ovom predivnom krajoliku, koji je pogodan za razvoj turizma, osim nalazišta iz neolita nalaze dvije pećine, kojima prijeti uništenje, kako pišu Vijesti.