Društvo

INJAC POVUKLA PRIJEDLOG ZA IZMJENU ODLUKE O OSNIVANJU LOKALNOG EMITERA RTV PODGORICA

Autor Mirela Ljumić

Odluka je dostavljena Skupštini Glavnog grada.

Izvor: Vlada Crne Gore Služba za odnose s javnošću

Gradonačelnica Podgorica Olivera Injac povukla je prijedlog za izmjenu Odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica zbog, kako je istakla, daljih konsultacija s medijskom zajednicom.

Odluka je dostavljena Skupštini Glavnog grada.

“Radi daljih konsultacija s predstavnicima medijske zajednice, a uvažavajući principe transparentnosti u radu, povlačim iz skupštinske procedure Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju javnog emitera RTV Podgorica”, navela je Injac.

Podsjećamo, Skupština glavnog grada trebalo je da po hitnom postupku razmatra izmjenu Odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica (Gradska TV) na način što se predviđa da izvršnog direktora te medijske kuće bira opštinski parlament u slučaju, kako se navodi, krnjeg sastav Savjeta ili nedostaka kvoruma za rad tog tijela.

Glavni grad: Poštujemo mišljenje struke, odluka o RTV Podgorica nakon dodatnih konsultacija

Uvažavajući sugestije medijske zajednice, kao ključnog partnera u ostvarivanju javnog interesa, Glavni grad je odlučio da povuče predlog izmjena Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera RTV Podgorica, a koji rukovodi i Gradskom TV.

“Kao nova gradska uprava u Podgorici, koja je osnivač i iz čijeg budžeta se finansira lokalni javni emiter RTV Podgorica, iskazujemo nezadovoljstvo radom, neprofesionalnim izvještavanjem i netransparentnim poslovanjem, što potvrđuju i izvještaji nadležnih nezavisnih tijela poput Agencije za elektronske medije”, poručuju iz Glavnog grada.

Navode da je njihova obaveza da građanima Podgorice obezbijede uslove za pravovremeno i objektivno informisanje.

“Ali od suštinskog značaja je da se to ostvari u proceduri koja podrazumijeva evropske prakse i stoga pozivano svu zainteresovanu, posebno medijsku, javnost da nam svojim sugestijama pomogne da RTV Podgorica učinimo reprezentativnim medijem koji će služiti interesima svih građana Podgorice”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.