Društvo

MALOLJETNIK OSUMNJIČEN ZA OŠTEĆENJE STEPENIŠTA CRKVE

Autor Slavica Milović Izvor Vijesti

Navodno je maloljetnik u momentu kada je oštetio balustradu, bio u pripitom stanju i iza njegovog neprimjerenog postupka ne stoje nikakvi nacionalistički ili motivi vjerske netrpeljivosti

Izvor: Info Biro

Kotorska policija identifikovala je osumnjičenog za oštećivanja dva kapitela na balustradi monumentalnog stepeništa župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, riječ je o maloljetnom M.O. sa Prčanja.

On je u pratnji roditelja, u policiji priznao izvršenje ovog djela.

Navodno je maloljetnik u momentu kada je oštetio balustradu, bio u pripitom stanju i iza njegovog neprimjerenog postupka ne stoje nikakvi nacionalistički ili motivi vjerske netrpeljivosti.

Zbog toga se ni Kotorska Biskupija iako je kako su istakli, "zgrožena svetogrđem ovog akta", neće pridružiti krivičnom ili prekršajnom procesuranju maloljetnika.

Njegovi roditelji izvinuli su se Biskupiji i prčanjskom župniku don Željku Paskoviću zbog neprimjerenog i nepromišljenog postupka njihovog maloljetnog sina i izrazili spremnost da nadoknade pričinjenu štetu, prenose Vijesti.

Policija je o svemu upoznala dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji treba da se izjasni ima li u radnjama M.O. obilježja krivične ili prekršajne odgovornosti.