Društvo

VLADA OBUSTAVILA ISPLATE IZ ALIMENTACIONOG FONDA

Autor Slavica Milović Izvor MINA

Vlada Crne Gore je, obustavljanjem isplata iz Alimentacionog fonda, iskazala neodgovornost, neprofesionalnost i nedostatak stvarne volje da se bavi najvažnijim pitanjima crnogorskog društva, kazali su iz Centra za ženska prava (CŽP).

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ministarstvo finansija saopštilo je da su isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene i da ih neće biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.

Iz CŽP u reagovanju su naveli da je dosljednost u politikanstvu i fingiranju odgovornih politika samo nastavak višedecenijske prakse koja kalkuliše sa potrebama i životima najranjivijih kategorija, među kojima su djeca.

"Dok se glasno aplaudira povećanjima plata u javnoj upravi koja kao da ostaje imuna na cijeli korpus problema prepoznatih zvaničnom vladinom strategijom, principijelno još samo služeći za partijska nadgornjavanja i zaposljavanja, i dok je zemlja još jedino evropski pionir po broju službenih automobila, dotle se namirivanje egzistencijalnih potreba djece odgađa za neka bolja vremena", kaže se u reagovanju.

Iz CŽP pozvali su na hitno postupanje odgovornog Ministarstva, koje će omogućiti ostvarivanje tog stečenog prava svima kojima pripada.