Društvo

GLUMICA DŽENA ORTEGA JE ZAŠTITNO LICE NOVE ADIDAS SPORTSWEAR KOLEKCIJE KOJA JE STIGLA U SPORT VISION RADNJE!

Autor Anđela Pešić

Rođen iz sporta, namijenjen modi, adidas je danas lansirao potpuno novu kolekciju - adidas Sportswear.

Izvor: PROMO/Sport Vision

Dopunjujući Performance i Originals linije, adidas Sportswear ima za cilj da unaprijedi svakodnevni izgled kroz niz krojeva koji koriste najnoviju tehnologiju performansi. Cilj je da se obezbijedi isti kvalitet i udobnost za svaki dan kao što su to čine Performance i Originals linije.

Džena Ortega, mlada glumica koja je stekla planetarnu popularnost ulogom u seriji o porodici Adams, debituje kao zaštitno lice nove adidas kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 23. Svjetska ikona nove generacije, Ortega postaje neizostavni dio kulturnog života, beskompromisno izražavajući ono što jeste i ono za šta se zalaže.

„Način na koji se izražavam, bilo da je vokalno ili estetski, je nešto u šta sam uložila mnogo energije jer znam koliku moć mogu imati u inspirisanju drugih. Prihvatanje svega što jesam i za šta se zalažem dio je ličnog putovanja. Kroz nova iskustva učim i otkrivam sebe. Velika sam pobornica iskazivanja različitih težnji, strasti i osobina, bilo da je to kroz ono što radimo, nosimo ili zagovaramo. Upravo iz tih razloga sam veoma uzbuđena što ću raditi s adidasom na novoj kolekciji“, rekla je Džena.

Suštinski sportska, adidas Sportswear kolekcija nudi specifičnu tehnologiju performansi kroz jednostavne krojeve, boje i detalje, sa fokusom na udobnosti. Nova kolekcija je namijenjena Generaciji Z, a svaki komad se može kombinovati kako bi se stvorila jedinstvena odjevna kombinacija.

TIRO SUIT je obilježio lansiranje kolekcije jer je estetski savršeno uklopljiv za razne prilike, bilo da je riječ o opuštanju sa prijateljima, odlazak na trening ili istraživanje grada. Ključni detalji su:

Tiro kolekcija odijela: Novi dizajn kultne adidas trenerke koja je obilježila jednu fudbalsku eru. Predvodnik kolekcije, crni, bezvremenski sportski set dobija novi identitet sa klasične tri crte koji u prvi plan stavlja funkcionalnost i zadržava minimalistički izgled. Sa potencijalom za formiranjerazličitih kombinacija, Džena je na setu kombinovala odijelo tako što ga je uparila sa košuljom i kravatom, a zatim ga je zamijenila sa crnim topom sa zlatnim šljokicama za izlazak sa društvom.

Pored Ortege, u kampanji učestvuju i dobitnik Zlatne kopačke Premijer lige Son Hjung Min, profesionalni košarkaš Trej Jang, napadačica Ženske Superlige Meri Fauler i popularna gejmerka Karolina Voltan.

Adidas Sportswear kolekciju možete pronaći u Sport Vision radnjama ili u online šopu.