Društvo

SUPER STVAR ZA DRUŠTVO: Policija krenula sa "Body kamerama"! (VIDEO)

Autor Teodora Orlandić

Uprava policije kontinuirano radi na usavršavanju i modernizaciji, pa je već u toku sedam dana pilot projekat "Body kamere" koje će nositi policijski službenici.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Uprava policije kontinuirano sprovodi reformu i aktivnosti na profesionalizaciji u radu svojih službenika. Takođe se preduzimaju i mjere na jačanju integriteta policijskih službenika i njihove bezbjednosti.
Kroz projekat sprovođenja video nadzora u pojedinim gradovima Upravi policije je donirano i 6 "Body kamera". Radi se o kamerama koje služe za neposredno praćenje rada službenika i iste se koriste za kontrolu rada službenika kao i za zaštitu njihove bezbjednosti.

Šest službenika Uprave policije koji obavljaju poslove u kontroli saobraćaja, graničnoj kontroli i poslove u interventnim grupama i patrolama u očuvanju javnog reda i mira, su opremljeni ovim kamerama koje se nalaze na njihovoj uniformi vidno istaknute.

Razgovarali smo sa glavnim inspektorom u Upravi policije, Vaskom Akovićem, koji nam je više rekao o pilot projektu.

Službenici policije CB Podgorica koji rade na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja i održavanja javnog reda i mira, Darko Vujošević i Branko Racković ispričali su nam prve utiske u radu sa ovim kamerama.


POGLEDAJTE VIDEO:

SUPER STVAR ZA DRUŠTVO: Policija krenula sa "Body kamerama"!
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić