Društvo

NA ULICAMA PODGORICE USKORO 45 SAVREMENIH AUTOBUSA

Autor Mia Radulović

Uskoro će se na ulicama glavnog grada, pored 16 novih autobusa koje naši sugrađani već koriste, naći još 29 novih savremenih autobusa vrijednosti 4 miliona eura.

Sa ukupno 45 modernih autobusa u floti privrednog društva Putevi, kompletna Podgorica će, prvi put u istoriji našeg grada, biti kvalitetno pokrivena sistemom javnog prevoza.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je depo u kom se nalaze novi autobusi, te istakao da ga čini srećnim i ponosnim što će uskoro, na zadovoljstvo brojnih sugrađana, sistemom javnog prevoza biti obuhvaćena i nova naselja u našem gradu.

“Veoma smo ponosni na to što smo uradili na planu modernizacije javnog prevoza u Podgorici. Unazad nekoliko godina naš grad je služio kao negativan primjer, međutim, sa novim voznim sredstvima, sa ulaganjima u nova autobuska stajališta, nabavkom nove opreme, ugradnjom led displeja, pa i ovim habom koji smo kreirali na Tuškom putu đe će autobusi biti parkirani, čini mi se da smo stvorili sve neophodne pretpostavke da se u glavnom gradu Crne Gore pruža evropski kvalitet usluge u dijelu koji se tiče javnog prevoza", kazao je Vuković i naglasio da se postigla prava mala revolucija, te da građani Podgorice što nas posebno raduje, u sve većem broju koriste sistem javnog prevoza.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića, Podgorica dobila novih 29 autobusa
Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica