Društvo

OPREZ VOZAČA U KOTORU NA PUTU SVETI STASIJE - LJUTA, U RADANOVIĆIMA PALO VIŠE STABALA NA PUT!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

U Radanovićima je došlo do obaranja desetak borova dugih preko dvadeset metara u parku kod Osnovne škole "Nikola Đurković".

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Jaki na momente i olujni sjeverni vjetar koji od juče duva na primorju, nanio je štetu i opštini Kotor.

Vozačima se savjetuje oprez na putu Sveti Stasije - Ljuta, jer je jak vjetar oborio krovnu konstrukciju montažnog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini, prenosi Radio Kotor.

Predstavnici Službe zaštite i spašavanja Kotor i Uprave Policije OB Kotor su trenutno na licu mjesta.

Slično je i u Radanovićima gdje je sinoć, zbog jakog sjevernog vjetra koji je dostizao olujnu jačinu, došlo do obaranja desetak borova dugih preko dvadeset metara u parku kod Osnovne škole "Nikola Đurković".

Kako je za Radio Kotor danas kazao predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Mirko Kordić, više stabala je palo i blokiralo lokalni put do kuće mještanina, Branka Burića.

"Budući da djeca sjutra kreću u školu, apelujem na nadležne gradske službe da dođu na lice mjesta i što prije provjere stabilnost okolnih stabala kako tokom noći, za kada su najavljeni još jači udari sjevernog vjetra, ne bi došlo do dodatnih problema", poručio je Kordić, dodavši da je sinoćnja bura dizala i krovove pojedinih kuća, cigle, tende i metalne konstrukcije.

Možda ce vas zanimati

Tagovi