Društvo

PODRUČJA VIŠE CRNOGORSKIH OPŠTINA I DALJE BEZ STRUJE!

Autor Miloš Miranović Izvor CdM

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) saopštio je da su djelovi više crnogorskih opština i dalje bez struje zbog problema na dalekovodima i trafo-stanicama izazvanih lošim vremenskim uslovima.

Izvor: Uprava policije/Twitter

Pušten je 35kV dalekovod „Plužine – Mratinje“, naveli su iz CEDIS-a.

“Bez napajanja je devet 35kV dalekvoda, međutim treba napomenuti da su ekipe na terenu i da se oštećenja postepeno saniraju, kao i da za određena područja je obezbijeđeno napajanje iz alternativnih pravaca. Takođe, područja bez napajanja su mahom seoska sa manjim brojem aktivnih korisnika. Bez obzira na navedeno, ekipe ulažu vanredne napore da se probiju i saniraju pogođene dionice”, kazali su iz CEDIS-a.

Bez napajanja je više dalekovoda.

“Bez napajanja: DV 35kV Drijenak – M.Moraca (bez napona M.Moraca ); DV 35kV Cetinje-Čevo (bez napona Čevo, Resna, Ćeklići, L.Čevska);
DV 35kV Trebjesa-Seoca-Mačak (bez napona Seoca, Mačak …); DV 35kV G.Zete-Kličevo (bez napona Jovan Do, Norin, Povija); DV 35kV Kolašin-Ptič(bez napona Kos 1 i 2, Trebješica); DV 35kV Cetinje-Tunel Njeguši; DV 35kV Humci-R.Crnojevića; DV 35kV Šula-Crkvičko Polje
DV 35kV Rijeka Mušovića – Jezerine (Jezerine napojene iz alternatinog pravca)”, naveli su iz CEDIS-a na Facebook-u.

Podsjećaju da je zbog intenzivnih padavina došlo do izlivanja rijeka iz korita gdje bujice ugržavaju dalekovode, dok je na određenim lokacijama voda prodrla u trafo-stanice.

“Uslijedile su i obilne sniježne padavine na Sjeveru uz olujni vjetar koji nanosi rastinje na nadzemne vodove, usled čega je došlo do prekida na određenim dionicama. Osim loših vremenskih uslova, sanaciju otežavaju teško prohodni putevi. Na pojedinim lokacijama intenzitet nevremena je bio takav da su oštećene rekonstruisane trase dalekovoda, dok su bujični tokovi destabilizovali nove stubove”, naglasili su.

Bez obzira na poplavljene puteve, ističu u CEDIS-u, ekipa se danas probila do Žabljaka Crnojevića, sanirala oštećenja i obezbijedila redovno napajanje za to područje.

Tagovi