Društvo

SPRIJEČENA GRADNJA NELEGALNE ASFALTNE BAZE!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Zajedničkom akcijom Operativnog tima za spriječavanje nelegalne eksploatacije šljunka na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem, a u saradnji sa Upravom policije i nadležnim tužilaštvom, efikasno je spriječena bespravna izgradnja inženjerskog objekta.

Ilustracija
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Iz ovog resora ističu da sa ponosom objavljuju da su se njihovi napori isplatili, saopštava RTCG

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posvećeno je zaštiti i očuvanju crnogorskih rijeka i vodotokova. Danas sa ponosom objavljujemo da su se naši napori isplatili rezultatima koji će pomoći da se u potpunosti zaustavi nelegalna eksploatacija šljunka. Nastavićemo vrijedno da radimo na obezbjeđivanju zdravog i bezbjednog okruženja za sve nas", ističe se u saopštenju.

Navode da u skladu sa zaključcima Vlade Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koordiniše operativnim timom u cilju zaštite zone vodoizvorišta Bolje sestre zbog ozbiljnih problema izazvanih eksploatacijom šljunka i pijeska, piše RTCG

Navode da "ove nelegalne aktivnosti smanjuju kapacitet vodoizvorišta što ugrožava vodosnabdijevanje stanovništva i funkcionisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje".

"Nastavićemo da, uz pojačan inspekcijski nadzor, sprovodimo sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju zaštite javnog interesa Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključuje RTCG