Društvo

SKUPŠTINA O DOPUNI ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU, DRŽAVA ĆE SNIMATI KOCKARNICE!

Autor Mirela Ljumić Izvor Dan

,,Neće više moći da sakriju nijednu uplatu, niti da utaje ni cent", izjavio je Momo Koprivica.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Parlament je raspravljao o dopuni Zakona o igrama na sreću kojim je predviđeno da koncesionar ima obavezu da sistem audio-video nadzora poveže sa informacionim nadzornim sistemom nadležnog organa. Ovim se postiže neprekidan i neposredan nadzor priređivanja igara na sreću u realnom vremenu. Predlog je u skupštinsku proceduru dostavio Poslanički klub Demokrata.

Predloženim dopunama takođe su predviđene i kazne za pravno lice u iznosu od 1.100 do 20.000 eura, ali i za odgovorno lice u pravnom licu ukoliko prekrši odredbe zakona. Za fizička lica kazne su predviđene u iznosu od 550 do 2.000 eura.

Usvajanje predloženih dopuna očekuje se na današnjem plenumu.

,,Predlagač zakona poslanik Momo Koprivica istakao je da predloženi zakon predstavlja "antimafijaški" zakon koji je usmjeren prema onima koji su izbjegavajući obaveze ojadili državni budžet i kompromitovali pravni sistem", piše Dan.

,,Zahvaljujući ovom zakonu, napokon će se uvesti efikasan nadzor nad kazinima, a mnogi od tih objekata su mafijaške jazbine. To su staništa ljudi koji su na raznim poljima činili kriminalna djela, urušavali pravni poredak, stičući za sebe višemilionske prihode šteteći državnom budžetu", kazao je Koprivica, prenosi Dan.

Dokumentaciju protiv „Džek pota” dostaviće tužilaštvu

Koprivica je najavio i da će dokumentaciju o priređivanju igara na sreću u kazinima Brana Mićunovića i Save Grbovića dostaviti Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

– Njihova firma "Džek pot" od decembra 2006. godine ima koncesiju, a za 16 godina nisu uplatili jednokratnu naknadu koju su dužni da plate. Svi drugi priređivači to plaćaju, samo oni ne. Iznos te naknade je dva miliona eura, dakle oni su dovedeni u privilegovani položaj, iako ni ovi drugi ne izmiruju redovno sve obaveze. Svu dokumentaciju ćemo dostaviti tužilaštvu – poručio je Koprivica.