Društvo

DIO STAZE NA SAVINOM KUKU OGRAĐEN, TVRDE DA JE U PITANJU NJIHOVA IMOVINA!

Autor Miloš Miranović Izvor Antena M

Petrašin i Mijo Kasalica iz poddurmitorskog sela Virak, danas su postavili ogradu na dijelu skijališta Savin kuk tvrdeći da je oko 3.000 kvadrata zemljišta njihova imovina.

Izvor: MONDO

“Već nekoliko godina iz uprave skijališta izbjegavaju da zaključimo ugovor o zakupu. Nedavno smo im dostavili ponudu za zakup parcele za narednu sezonu ali oni ne žele da se ugovor zaključi. Bili smo prinuđeni na ovaj postupak. Imanje nam je devastirano. Pokrenuli smo tužbu za naknadu štete i povraćaj u pređašnje stanje”, kaže Petrašin Kasalica i dodaje da je proteklih dana bezuspješno pokušavao kontaktirati nadležne iz uprave Skijališta.

On je nepokolebljiv da ne dozvoli korišćenje njihove parcele dok se ne zaključi ugovor o zakupu a ako se to ne uradi, tvrdi, neće dozvoliti da se tim prostorom skija.

Marinko Purić, izvršni direktor u preduzeću Turistički centar “Durmitor”, koje gazduje skijalištem i posluje u sklopu Investiciono razvojnog fonda, kaže da očekuje da će se tokom naredne nedjelje donijeti odluka po tom pitanju.

“Kada je u pitanju ta parcela još 2014. godine započeta je eksproprijacija. Zbog započete eksproprijacije ne možemo zaključiti ugovor. Ne možemo brže djelovati jer nam je ostavljen kratak rok. Postupak još nije završen iako je novac obezbijeđen i čeka se konačnost postupka kako bi se izvršila isplata”.