Društvo

MINISTARSTVO PROSVJETE: PROBLEM GRIJANJA U ŠKOLAMA JE REGULISAN!

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Prethodnih dana u Crnoj Gori se spekulisalo da razlog zbog čega se prešlo na online nastavu nisu samo dojave o bombama u školama, već i neodstatak grijanja u obrazovnim institucijama.

Izvor: Ministarstvo prosvjete Crne Gore ‏

Iz Ministarstva prosvjete su CdM-u kazali da to nije tačno, te da je problem grijanja u školama regulisan.

“Kroz pregovarački postupak Uprave za katastar i državnu imovinu, obezbijeđene su neophodne količine lož ulja za grijanje škola”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva prosvjete.

Naglašavaju da se škole u Crnoj Gori ne griju na isti način, negdje se griju na drva, negdje na drva i pelet.

“Što se tiče nas mi smo obezbijedili novac, ali tenderska procedura ne ide preko nas”, pojašnjavaju za CdM iz resora na čijem čelu je Miomir Vojinović.

Uvjeravaju da je završena je tenderska procedura kada je riječ o grijanju u školama i to više neće predstavljati problem.

“Kako je rekao na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare ministar Vojinović, na tender se jedini javio kotorski Jugopetrol koji je morao da dobije garancije svojih vlasnika u Grčkoj i zbog toga je distribucija energenata bila usporena. Školama su potrebne količine ogrijeva obezbijeđene i naši đaci nastavni program prate u toplim učionicama”, ističu u tom resoru.

Ministarstvo prosvjete će se, zaključuju, u budućnosti potruditi da se ovakve neprilike zbog tenderskih procedura ne događaju u budućnosti, već će se pravovremeno obezbijediti svi uslovi za nesmetan rad obrazovno-vaspitnih ustanova u zimskim uslovima.