Društvo

MINISTARSTVO PROVSJETE OBEZBIJEDILO SVE PREDUSLOVE ZA ONLINE NASTAVU

Autor Mia Radulović Izvor MINA

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je sve preduslove da se za online nastavu koristi Microsoft Teams platforma, saopšteno je iz tog resora.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Iz Ministarstva su podsjetili da su, u skladu sa novonastalim okolnostima, odlučili da se do kraja radne sedmice nastava izvodi onlajn u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Kako su naveli, Zavod za školstvo je podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama.

„Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sve preduslove da se za onlajn nastavu koristi Microsoft Teams platforma“, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva su ukazali da se na sajtu www.digitalnaskola.edu.me, u dijelu Digionica, nalaze digitalni sadržaji za djecu, među kojima i materijali sa sajta Ucidoma.

Digionici se, kako su objasnili, pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju.

„U nadi da će se što prije obezbijediti uslovi za prelazak na redovnu nastavu, Ministarstvo prosvjete poziva na strpljenje, kako učenika tako i njihovih roditelja, uz podsjećanje da nam je bezbjednost naše djece i zaposlenih najvažnija“, kaže se u saopštenju.

Zavod za školstvo apelovao je da se nakon povratka redovnoj nastavi vodi računa o opterećenosti učenika prilikom pravljenja rasporeda pisanih provjera znanja.