Društvo

SKIJANJE NA SAVINOM KUKU KREĆE OD SREDINE DECEMBRA! EVO I KAKVE ĆE BITI CIJENE

Autor Mirela Ljumić Izvor Antena M

Turistički centar “Durmitor” objavio je cjenovnik ski pasova za nastupajuću turističku sezonu.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Izvršni direktor tog preduzeća, koje posluje u sastavu Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Marinko Purić, kaže da će cijene i ove godine biti najpovoljnije u regionu.

“Vođeni iskustvom od prošle zime, kada se ispostavilo da je cjenovna politika itekako uticala na uspjesnost zimske sezone, odlučili smo da i ove zime budemo najpovoljniji u regionu”, kazao je Purić, prenosi Antena M.

On je napomenuo da je prošla zimska sezona je bila izuzetno dobra sa nekoliko aspekata.

“Jedan od njih je broj posjetilaca gdje smo uspjeli da prodamo oko 20.000 ski pasova i obezbijedimo preko 100 skijaskih dana. Povećana koncetracija posjetilaca imala je efekat i na bolje poslovanje pa statistika pokazuje da smo uspjeli da povećamo promet preduzeca za oko 40% u odnosu na 2021. godinu, kazao je Purić.

Pogledom na cjenovnik vidljivo je da su cijene ski pasova u visini cijena koje su se primjenjivale prethodne zimske sezone. Jednodnevni ski pas za odrasle koštaće 13, dvodnevni 23, trodnevni 35 a sezonski 220 eura.

Za djecu, dnevni ski pas košta osam, dvodnevni 14, trodnevni 21 a sezonski 120 eura.

Utvrđene su i cijene noćnog skijanja, koje za odrasle košta osam a za djecu pet eura. Turistička vožnja za odrasle je devet a za djecu šest eura. Predviđeni su popusti za grupne vožnje kao i stanovnike Žabljaka.

Uz to, cjenovnikom su utvrđene tarife za poludnevno skijanje i za lica starija od 60 godina. Popusti su obezbijedjeni za stanovnike Zabljaka, Pljevalja i Šavnika.

“Poslije uspješno završene ljetnje sezone, intezivno smo pristupili pripremi za zimsku sezonu. Odradjeni su redovni remonti i ispitivanja čeličnih uzadi, i dobijeni potrebni atesti za rad. TC “Durmitor” spreman je u punom kapacitetu.Raspolažemo sa dvije dvosjedne žicare, Savin kuk I (1575m), Savin kuk II (525m), tri ski lifta, dječijim liftom i ugostiteljskim objektima. Jedan ski lift je opremljen za nocno skijanje. Od ugostiteljskih objekata u ponudi ce biti restoran "Durmitorsko sijelo", caffe bar "Kulina" i lounge bar "Vrhovi".

,,Što se tice staza, skijalište raspolaze sa oko 4.500 metara ski staza koje su kategorisane u tri plave staze, jednu crvenu, jednu crnu i dječiju - baby stazu. Očekujemo da će zimska sezona biti dobra i, nadamo se, da će biti bolja od prošle”, kazao je Purić i najavio otvaranje zimske sezone za sredinu decembra, što će u zavisiti od količine snijega na stazama", saopštava Antena M.