Društvo

POSTIGNUT SPORAZUM O FORMIRANJU NOVE VLASTI NA ŽABLJAKU

Autor Kristina Milović Izvor Antena M

Radoš Žugić biće na funkciji predsjednika Opštine

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vlast na Žabljaku, nakon konstitutivne sjednice Skupštine opštine za koju se još ne zna kad će se održati, naredne četiri godine činiće Durmitorska inicijativa, Demokrate, Demokratski front i Prava Crna Gora, koje su na izborima 23. oktobra osvojili 17 odborničkih mandata.

Da podsjetimo, Durmitorska inicijativa osvojila je šest, Demokrate i DF po pet, a Prava Crna Gora jedan mandat. Socijalistička narodna partija osvojila je dva a do sad vladajuća koalicija DPS-SD 11 mandata.

“Dogovoreno je da predsjednik Opštine bude iz redova Durmitorske inicijative, potpredsjednik iz Demokratske Crne Gore”, kazao je za Antenu M nosilac izborne liste Durmitorske inicijative Radoš Žugić.

On nam je potvrdio ono što se u gradu pod Durmitorom i očekivalo. Žugić će obavljati funkciju prvog čovjeka Opštine. Potpredsjednik Opštine biće Darko Šljivančanin, a predsjednik Skupštine opštine Ivan Popović.

“Tokom dogovaranja nove lokalne vlasti bile su uključene sve političke strukture izuzev predstavnika koalicije DPS-SD. Predstavnici Socijalističke narodne partije inisistirali su na funkciji drugog potpredsjednika, što nije bilo prihvatljivo većini učesnika pregovora", kazao je Radoš Žugić.