Društvo

NEVRIJEME U CRNOJ GORI: OBILNE PADAVINE, POPLAVE I POTOPLJENE ULICE!

Autor Anđela Pešić

Obilne padavine tokom noći izazvale su brojne probleme na ulicima širom Crne Gore. Jaka kiša i potopljene ulice nijesu zaobišle ni Podgoricu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Na društvenim mrežama možemo vidjeti fotografije i video snimke gradova na jugu i sjeveru zemlje, gdje pada obilna kiša, a saobraćaj se odvija otežano.

Najavljeni ciklon "Fobos" sinoć je zahvatio Herceg Novi, a olujni vjetar, obilne padavine i grmljavina uzrokovali su poplave, obaranje stabala i nestanke električne energije.

Kako prenosi RTHN, u toku noći palo je 124 litra kiše po metru kvadratnom, a olujni vjetar je dostizao brzinu do 90 kilometara na sat.

Na više lokacija u Podgorci došlo je i do odvaljivanja većih grana.

Ekipe "Zelenila" kasno sinoć izašle su na teren kako bi sanarale posljedice nevremena i obezbijedile nesmetane uslove za kretanje pješaka i saobraćaja.

"U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena", saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS).

Oni su upozorili da su na dionicama duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

“Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje”, navodi se u saopštenju AMS-a.

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.