Društvo

U TOKU NOVI PROTEST POD NAZIVOM "IMA NAS"!

Autor Kristina Milović

U Podgorici je u toku drugi protest pod nazivom "Ima nas", na kojem je pored desetak hiljada građana, prisutan i popriličan broj policijskih snaga.

Izvor: MONDO

Motiv ponovnog okupljanja ispred zgrade Skupštine je identičan - povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Nakon održanih govora počela je i protestna šetnja oko "zarobljenih institucija":

Upriličeno je i intoniranje crnogorske himne:

 Nosiocima vlasti poslane su sledeće poruke:

 A okupljenima se obratio i proslavljeni crnogorski vaterpolista, a sada poslanik DPS-a, Nikola Janović:

"Među nama nema ljudi od plastelin, a nema veće sile nego kada se u crnogorskom građanskom biću pobudi inat. Družini na vlasti odavde treba da poručimo da Crna Gora nije njihova prćija da bi je razarali i raskućili kako ih je volja. A posebno da im poručimo da ih je tuga gledati kako savijaju kičmu pod tuđim rukama i nalozima. I da baš zbog toga nikada neće uspjeti. Družini na vlasti odavde treba da poručimo da Crna Gora nije njihova prćija da bi je razarali i raskućili kako ih je volja. A posebno da im poručimo da ih je tuga gledati kako savijaju kičmu pod tuđim rukama i nalozima. I da baš zbog toga nikada neće uspjeti. Porazi i pobjede su sastavni dio života i od toga se ne može pobjeći. Stvar je u tome što pravi pobjednici u komplikovanim situacijama urade ono što je neophodno. Potrebna je vjera u sebe i u one koji su sa tobom. I ideš ka cilju. To mi moramo da uradimo! Moramo pobijediti! Nama nema nazad. “Vjerujte, može da djeluje da nas pobjeđuju, i da nas već predugo drže pod vodom, da nema više ni vremena, ni nade, ali ako se držimo zajedno, ako znamo da nas ima, ako srca imamo, ako budemo odlučni i prije svega hrabri – nikada nas neće potopiti. Pobjedićemo u najtežem momentu!"

Poznatom pjesmama pozdravljene su i naše rukometašice: