Društvo

ZAKAZAN HITAN SASTANAK U VLADI NA TEMU INSTITUTA IGALO

Autori RTHN Kristina Milović

"Iz hercegnovske Opštine na sastanak idu predsjednik Stevan Katić i saradnici, članovi Odbora direktora i vršilac dužnosti direktora Instituta Savo Marić", prenosi RTHN

Izvor: Vlada Crne Gore

Predstavnici lokalne uprave i menadžmenta Instituta „Dr Simo Milošević“ dobili su poziv za hitan sastanak u Vladi Crne Gore na kojem će biti riječi o problemima u toj ustanovi. Zbog toga će okrugli sto „Zdravstveni turizam u Herceg Novom, juče, danas, sutra – Institut „Dr Simo Milošević” i Bolnica Meljine” koji je najavljen za sutra biti održan 28. novembra, prenosi RTHN.

Kako saznaje taj medij, sastanku u Podgorici koji će biti održan sjutra (utorak, 15. novembar) prisustvovaće ministri zdravlja, finansija i prosvjete Dragoslav Šćekić, Aleksandar Damjanović i Miomir Vojnović.

Iz hercegnovske Opštine na sastanak idu predsjednik Stevan Katić i saradnici, članovi Odbora direktora i vršilac dužnosti direktora Instituta Savo Marić.

Institut Igalo nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji sa ukupnim trenutnim dugom oko 30 miliona eura. Račun je u više navrata bio u blokadi zbog presuda po tužbama radnika, a dug sa kamatama prema Jugobanci AD Beograd u stečaju dostigao je iznos od oko devet miliona eura.

Država je vlasnik 56, 48 odsto akcijskog kapitala. U vlasništvu Vlade Crne Gore je 19,19 odsto, Investiciono razvojnog fonda CG 23, 65 odsto, Fonda zdravstvenog osiguranja 10, 23 odsto i ZZZCG 3, 4 odsto.

Hotelsko-turističko preduzeće Vile Olive Žarka Rakčevića posjeduje oko 28 odsto akcija Instituta.

"Zbog višemilionskog duga, ukoliko država ne nađe rješenje, Institutu prijeti stečaj", zaključuje RTHN.