Društvo

BOGATA PONUDA I VESELA ATMOSFERA NA 4. MANIFESTACIJI "DANI DIVLJEG ŠIPKA"! (VIDEO)

Autor Mia Radulović

Četvrta manifestacija ,,Dani divljeg šipka“ održana je danas na platou ispred Mjesne zajednice u Donjem Zagarču u Danilovgradu.

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Na etno sajmu domaćih proizvoda predstavilo se preko trideset izlagača iz Donjeg Zagarča i Crne Gore. Posjetioci su mogli da uživaju u domaćim sokovima, džemovima, pršuti, vinu priganicama, siru, smokvama, medu, mandarinama i ostalim prepoznatljivim specijalitetima zagaračkog kraja, a centralno mjesto su zauzeli proizvodi od divljeg šipka tokom čijeg pripremanja se vješto kombinuju tradicionalna i inovativna rješenja.

I ove godine posjetioci su imali priliku da probaju različite gastronomske specijalitete ukrašene plodovima šipka kao i pivo od divljeg šipka koje je pripremljeno specijalno za ovu manifestaciju. Takođe, posebnom gastronomskom i domaćinskom ugođaju doprinijelo je i služenje kuvanog raštana.

U okviru manifestacije „Dani divljeg šipka“ realizovan je i bogat cjelodnevni kulturno-zabavni program koncipiran da zadovolji ukuse svih generacija.

U uvodnom dijelu predstavili su se učenici i nastavnici Osnovne škole ,,Blažo Mraković“ iz Zagarča, Dragana Otašević i Novica Gardašević sa poezijom ispunjenom zagaračkim motivima, Katalea Vujović sa recitacijom o divljem šipku, čuveni glumci Slobodan i Anđela Marunović sa recitacijama.

U muzičkom dijelu posjetioci su uživali u notama mlade crnogorske violinistkinje Emilije Marković, benda „Prijatelji“, Deja Škuletića, ženske klape „Alata“ i muške „Lanterna“ kao i mladog crnogorskog sastava Kuba & Bocvana.

Cilj manifestacije je popularizacija i afirmacija divljeg šipka, domaćih poljoprivrednih proizvoda i Zagarača kao mjesta sa punim potencijalom za razvoj poljoprivrede i agroturizma. Manifestaciju tradicionalno, već četvrti put realizuje Nevladino udruženje ,,Za napredak Zagarča” uz podršku sponzora i prijatelja manifestacije i Opštine Danilovgrad.

Posjećenost je iz godine u godinu sve veća, a ovoga puta je nadmašila sva očekivanja. Posjetioci su nakon kišnih, uživali u predivnom sunčanom danu i veseloj atmosferi.

POGLEDAJTE VIDEO: