Društvo

ADŽIĆ: IZVJESNO POVEĆANJE ZARADA MUP -u I POLICIJI!

Autor Anđela Pešić

Pored uređivanja prava zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, jednako je važno i poboljšanje njihovih materijalno tehničkih uslova za rad, nabavka opreme i uniformi, a uvećanje zarada zaposlenih, kao i rješavanje stambene problematike.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Adžić se danas sastao sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova i Nezavisnog sindikata policije, a kako je saopšteno iz MUP-a, razmatrani su modaliteti rješavanja aktuelnih izazova koje je predstavio sindikat.

Ministar je ovom prilikom istakao spremnost da pruži punu podršku pronalaženju rješenja koja su održiva. Akcentovao je, kako se navodi u saopštenju, značaj što skorijeg usaglašavanja i potpisivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene i naglasio da će predstavnici Nezavisnog sindikata policije biti uključeni u radnu grupu za izradu Kolektivnog ugovora.

Predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da kroz konstruktivan razgovor, iznesu očekivanja i predloge u cilju unapređenja statusa službenika.

"Menadžment MUP-a i predstavnici sindikata Ministarstva i Policije stoga su na istom zadatku – da zajedno stvore uslove za bolji status i položaj zaposlenih jer se na taj način dodatno unapređuje kvalitet rada i postižu dobri rezultati, te će se u narednom periodu na ostvarenju ovog cilja predano raditi", zaključeno je na sastanku.