Društvo

163 NOVA SLUČAJA, NEMA PREMINULIH

Autor Anastasija Đonović Izvor MINA

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 163 nova slučaja infekcije koronavirusom. U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa u srijedu završile analizu i dostavile rezultate za 1.109 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 84, Nikšića 33, Bara osam, iz Budve i sa Cetinja po šest, iz Kotora pet, Berana četiri, Bijelog polja, Pljevalja i Ulcinja po tri, Danilovgrada, Kolašina i Tivta po dva i iz Herceg Novog i Mojkovca po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu iznosio je 14,7 odsto.

“Od prethodnog saopštenja, IJZ-u nijesu prijavljeni smrtni slučajevi povezani sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.778.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 138 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.101.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 277.976.

U Podgorici su trenutno aktivna 484 slučaja infekcije koronavirusom, u Nikšiću 208, Baru 66, Budvi 48, Kotoru 36, Tivtu 33, na Cetinju 32, u Beranama i Herceg Novom po 31, Dnilovgradu 30, Pljevljima 23, Ulcinju 22 i u Bijelom Polju 19.

U Kolašinu je aktivno deset slučajeva zaraze koronavirusom, u Tuzima i Mojkovcu po sedam, Andrijevici šest, Rožajama pet, Šavniku dva i na Žabljaku jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu i Plužinama nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.