Društvo

POTUKLE SE DVIJE MEDICINSKE SESTRE U KCCG-u, PACIJENTI U NEVJERICI

Autor Anja Radunović Izvor CdM

Dvije medicinske sestre (imena poznata Redakciji CdM-a) fizički su se obračunale u ponedjeljak veče u Kliničkom centru, saznaje CdM iz više izvora.

Zbog navedenog incidenta, medicinske sestre su salušane u policiji, saopštava CDM.

Kako tvrde izvori CdM-a, prilikom prijema jednog pacijenta, prvo je došlo do verbalnog obračuna, a potom i do fizičkog kontakta.

Očevici tvrde da je pacijent koji je čekao prijem u KC i to u lošem zdravstvenom stanju, bio šokiran scenama koje gleda.

“Bio je vidno uznemiren”, priča očevidac ovog nemilog događaja u Kliničkom.

Zaposleni, ali i ostali pacijenti koji su se tu našli bili su u šoku i uznemireni zbog nemilih scena kojima prisustvuju.

Osim što se situacije rješavaju fizičkim obračunima, izvori CdM-a tvrde da je Kliničkom potpuno rasulo kada se govori o poštovanju epidemioloških mjera.

Gotovo da u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji niko ne nosi masku.

Zbog toga se, kako CdM saznaje, na pojedinim odjeljenjima povećao broj pacijenata zaraženih kovidom, što dodatno usložnjava situaciju, jer se pacijenti osim drugih oboljenja zbog kojih su smješteni, sada se suočavaju i sa koronom.

Ako se na sve ovo doda da fali ljekova za životno ugrožene pacinente, da se na pregled kod specijaliste čeka mjesecima, dolazi se do zaključka da je sistem pred kolapsom ali i da niko od onih koji rukovode ovim sistemom ne raaguje i ne preuzima odgovornost.