Društvo

POTRAGA ZA DVOJICOM PARAGLAJDERISTA - POTRAGA USMJERENA KA SKADARSKOM JEZERU, U AKCIJU UKLJUČEN VOJNI HELIKOPTER

Autor Anja Radunović Izvor CdM

Još uvijek traje potraga za dvojicom stranih državljana koji su sinoć nestali prilikom spuštanja paraglajderom sa Vrsute, a u akciju je uključen i vojni helikopter.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

„U potragu su pored lokalne Službe zaštite i spašavanja, uključeni Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz Nacionalnih parkova. Pregledaju se kamere za nadzor Nacionalnih parkova, od kojih su dvije okrenute ka Skadarskom jezeru. Po procjenama, vjetar je duvao ka Skadarskom jezeru. Pretražuje se jezero, mada ima magle, kiše i grmljavine koje otežavaju potragu“, kazao je za Radio Bar i Bar Info direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP Crne Gore Miodrag Bešović, prenosi CDM.

Podsjećamo, pripadnici barske Službe zaštite i spašavanja od ranih jutarnjih sati tragaju za njemačkim državljaninom Štefanom Hajmanom (45) i ruskim državljaninom A.M. koji su sinoć nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom.

Hajman, rodom iz Hamburga, koji boravi u Crnoj Gori kao turista i ljetuje u Ulcinju, bio je putnik, a A.M. pilot paraglajdera dvosjeda. Prema dostupnim podacima, posljednji vizuelni kontakt sa njima ostvaren je juče popodne nedugo nakon polijetanja sa Vrsute.

Bešović ističe da ovakve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se polijetanje ne prijavljuje niti Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije, saopštava CDM.