Društvo

UCG: DANAS PRIJAVE ZA UPIS U TREĆEM ROKU

Autor Kristina Mitrović Izvor MINA

Prijave na konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23. godinu, u trećem roku, podnose se danas do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren.

Univerzitet Crne Gore
Izvor: MONDO

Kako su saopštili iz UCG, ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje.

Iz UCG su kazali da su slobodna 784 mjesta.

“Mjesta ima na sljedećim organizacionim jedinicama UCG: Biotehnički fakultet 78, Elektrotehnički 27, Fakultet dramskih umjetnosti 30, Fakultet likovnih umjetnosti 8, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 48”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da je na Filološkom fakultetu slobodno 167 mjesta, Filozofskom 50, Građevinskom 29, Mašinskom 110, Metalurško-tehnološkom 46.

Kako su naveli, na Muzičkoj akademiji slobodno je 17 mjesta, na Pomorskom fakultetu 110 i Prirodno-matematičkom 64.

Iz Univerziteta su rekli da organizuju, i u trećem roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs.

“Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije”, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su naveli da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu u ponedjeljak.

Kako su kazali, rasporedi termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Iz UCG su rekli da se prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. do 7. septembra.

“Prijemni ispiti u trećem upisnom roku se organizuju za upis na studijske programe Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 9. septembrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Možda ce vas zanimati