Društvo

Još jedan zeleni kutak u Podgorici; Počeli radovi na uređenju Mikro020 lokacije u Beogradskoj ulici

Autor Anđela Pešić Izvor PG Biro

"Kroz projekat Mikro020 u prethodnom periodu uređene su brojne lokacija u Podgorici, koje su zahvaljujući novom izgledu postale omiljeno mjesto za druženje", saopšteno je iz Glavnog grada.

Izvor: PG biro

U okviru ovog projekta danas su započeti radovi na uređenju površine u dijelu grada ispod Gorice, u Beogradskoj ulici, navode iz Glavnog grada.

Naime, neuređena površina od 550m2, uskoro će postati omiljeno mjesto za odmor građana tog dijela grada. Projektom je planirana izgradnja novih šetnih staza, formiranje dvije zone niskog žbunastog rastinja i postavljanje skulpture. Na parceli su prisutni primjerci čempresa i borova, tako da je koncept ozelenjavanja prilagođen postojećem zelenom fondu. Nakon radova na uređenju ove površine, u planu je da se prostor dodatno oplemeni postavljanjem skulpture.

Podsjećamo, projekat mikro020 započet je 2019. godine, a ideja je da se u saradnji sa građanima, osmisle novi sadržaji i urede se zapuštene površine u glavnom gradu, kako bi ponovo postale mjesto okupljanja i druženja, rečeno je iz Glavnog grada.