Društvo

JEDNOJ OD NAJVEĆIH ZGRADA U PODGORICI VRAĆEN AUTENTIČAN IZGLED; RADOVI NA ZGRADI SPLIĆANKA U ZAVRŠNOJ FAZI

Autor Mirela Ljumić Izvor PG Biro

Ivan Vuković sa saradnicima obišao je ekipe Agencije za stanovanje koje izvode radove na uređenju fasade zgrade Splićanka na Zabjelu.

Izvor: PG biro

Gradonačelnik Vuković je tom prilikom istakao da su zahvaljujući predanom radu Agencije za stanovanje mnogi stambeni objekti dobili novi izgled, a zahvaljujući tome i Podgorica izgleda mnogo ljepše.

“Jedan važan segment rada naše Agencije za stanovanje obuhvata i unapređenje uslova života odnosno unapređenje izgleda zgrada u glavnom gradu. Zahvaljući realizaciji projekta za ljepše lice Podgorice, u protekle tri i po godine, gotovo 150 objekata kolektivnog stanovanja je dobilo novi izgled, a sam grad izgleda neuporedivo ljepše nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Trudili smo se da, pogotovo da kada je riječ o kultnim zgradama, koje su obilježile određene etape razvoja našeg grada, vratimo autentični izgled objektima. Jedna od tih zgrada je Splićanka na Zabjelu”, saznajemo u saopštenju Glavnog grada.

Riječ je o projektu vrijednom preko 100.000 eura koji se uspješno realizovao na veliko zadovoljstvo i uz ogromnu podršku stanara ove zgrade.

"Prošle godine smo uredili 56 fasada, a očekujem da smo ove godine na putu da premašimo taj fenomenalni rezultat", zaključio je Vuković i dodao da je u ovoj godini, do sada, uređeno četrdesetak stambenih objekata, te da očekuje da će se postaviti novi rekord. Građanin Ilija Pejović kazao je da su stanari zgrade veoma zadovoljni i da im je posebno drago što je obnovom fasade zgradi Splićanka vraćen prepoznatljiv izgled", zaključuje se u saopštenju.