Društvo

NOVI PROTEST UGOSTITELJA U BUDVI ODRŽAĆE SE U 18H!

Autor Anđela Pešić

Nakon jučerašnje velike pobune zaposlenih iz noćnih klubova i velikih kolona u Budvi, ugostitelji su odlučili da i danas u 18h izađu na ulice!

Izvor: MONDO

Naime, fonometar je bio bez zaštite za mikrofon od spoljnog faktora.Angazovali smo audio inženjera koji im je ukazao na nepravilnosti i dokazao da taj uređaj moze da registruje buku od 100db u apsolutnoj tisini jer nema wind shild, tj zaštitu od vjetra i vibracija. To je RTA mikrofon koji registruje i najmanju vibraciju.

Svi lokali imaju limitatore zvuka koji su uredno montirani i baždareni od nadležne institucije. Imamo rješenja o radu. Nacelnik Miloš Tajić je pominjao da vecina zakupaca nisu Budvani. Da li je to reper da se neko bavi ugostiteljstvom u Budvi ili se radi o klasicnoj diskriminaciji. Pojedini komunalci se ponasaju kao serifi. Prilikom uklanjanja tezge sa kukuruzima, sutirali su prodavcima iste. Komunalni inspektor Vesna Matovic se prema svima ponasa kao inkvizitor. Povišenim i naredbodavnim tonom, cak sto više, vikom i drekom, uvredama pokusava da zavede “red”. Pojedine klubove su zatvarali i vise puta. Postavlja se pitanje, da li su za sve isti arsini!

Ugostitelji ce pokusati sudskim putem da riješe probleme i nadoknade gubitke koji su ogromni. A za to, ako se dokaze da su bili u pravu, neko ce morati odgovarati. Napominjemo da ne želimo da radimo nista protiv zakona ali niti da budemo tretirani nezakonito i mimo pravila, navode u saopštenju.

Napominjemo da mi riješenja za rad nismo mogli dobiti bez postavljrnih i baždarenih limitatora koje su plombirali upravo službenici konunalne policije koji su nam izdali riješenja o zatvaranju. Molili smo sastanak na koji nismo primljeni i prema nama se ophodi sa nultom tolerancijom i podsmjevanje.

Na takav cin moramo odgovotiti i pokazati svoj bunt i nezadovoljstvo. Spremni smo mi finansirati licencirano lice sa fonometrom koji je ispravan i adekvatan, a nadležni da biraju koje je to lice i  u slucaju prekršaja tada, bez ikakvog bunjenja bi snosili posledice.

Postavlja se pitanje, da li su za sve isti arsini?

Ugostitelji ce pokusati sudskim putem da riješe probleme i nadoknade gubitke koji su ogromni. A za to, ako se dokaže da su bili u pravu, neko ce morati odgovarati.