Društvo

ADŽIĆ: NISMO DEMANTOVALI POZIV RADUNOVIĆA, KONSTATOVANO JE VIŠE POZIVA KA POLICIJI

Autor Kristina Mitrović Izvor RTCG

Nijesam nikad saopštio u koliko je tačno sati bio poziv građanina koji je prvi obavijestio policiju o tragediji na Cetinju 12. avgusta, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Uprava policije u svojim saopštenjima nije izričito potencirala tačno vrijeme prvog poziva, naveo je Adžić.

"Ono što je stav Uprave policije je da se vremenski period na registrofonu i telefonu građanina ne poklapa. Dok se ne sprovede istraga i utvrde sve činjenice i okolnosti ne možemo znati. Formirana je komisija za istragu, Direktorat za nadzor je preuzeo aktivnosti i tek nakon kompletne slike i svih informacija, izjava aktera koji su tog dana bili na mjestu zločina možemo imati precizne informacije", rekao je Adžić.

Istakao je da nijednom nijesu demantovali Aleksandra Radunovića da je uoči pucnjave prvi poziv policiji uputio u 15 sati i 22 minuta.

"Ono što je rečeno je da se vremenski ne poklapa satelitski snimak na registrofonu i na telefonu", naglasio je Adžić.

Ministar je rekao i da su svi pozivi snimljeni i da je danas bio u OB Cetinje da bi preslušao pozive i poručio da je u istom vremenskom intervalu bilo poziva više građana, a ne samo onaj koji je uputio Radunović.

Rekao je i da nema mogućnosti da se miješa u operativni rad policije ali i da je upoznat sa njihovim radom.

"Službenici su prvog trena poslije poziva reagovali i uputili patrolu na lice mjesta. O svemu što policija radi dobijam informacije i javnost će biti upoznata detaljno i znati ako je bilo jednog jedinog propusta", rekao je Adžić.

Cetinjanin Aleksandar Radunović Popaj četiri puta je pozvao policiju u petak, 12. avgusta, kako bi obavijestio o pucnjavi u naselju Medovina, potvrdio je za Portal RTCG.