Društvo

RIJEŠEN PROBLEM PROSVJETARA U BUDVI, ABAZOVIĆ NAJAVIO: Ključevi za profesore u narednim sedmicama

Autor Jovana Raičević

Problem prosvjetnih radnika u Budvi je riješen, a ključevi za profesore će biti u narednim sedmicama, saopšteno je danas iz Vlade.

Izvor: Vlada Crne Gore

Danas je u Kabinetu predsjednika Vlade održan sastanak povodom rješavanja stambenog pitanja prosvjetara u Budvi koji su prethodnih dana protestovali ispred zgrade Opštine Budva.

"Na današnjem sastanku došli smo do kompromisnog rješenja između SZ „Solidarno“ i budvanskih prosvjetara. Budvanski profesori koji su podstanari u narednim sedmicama će dobiti ključeve. Očekuje se potpisivanje predugovora po cijeni od 650 eura po kvadratu“, naveo je premijer Dritan Abazović.

Sastanku kod Abazovića prisustvovali su i ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, državna sekretarka u Ministarstvu prosjevete Milijana Vukotić – Jelušić, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić i predstavnik budvanskih prosvjetara, direktor Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ Krsto Vuković i savjetnik premijera za pravna pitanja Ivo Šoć.