Društvo

POVRIJEĐENI PACIJENTI U CETINJSKOJ BOLNICI STABILNO, U KCCG JEDAN PACIJENT I DALJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Pacijenti povrijeđeni u stravičnoj pucnjavi na Cetinju, koji se nalaze na liječenju u Opštoj bolnici Danilo I, stabilnog su opšteg zdravstvenog stanja, kazao je doktor te zdravstvene ustanove Dragan Sorat, prenosi RTCG.

Izvor: MONDO

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao kako je pacijent A.D. (31) stabilnog zdravstvenog stanja, na konzervativnom tretmanu, te da će na liječenju ostati do daljnjeg "čak vjerovatno tokom sljedeće sedmice planiramo otpust".

"Što se tiče drugog pacijenta, starosti 87 godina (D.Č), i ona je stabilnog stanja, narednog dana biće puštena kući", naveo je Sorat za RTCG.

Na pitanje RTCG da li stepen povreda može ostaviti kasnije posljedice, Sorat odgovara: "Svakako, psihološke da".

Pacijenti povrijeđeni u pucnjavi, koji su dovedeni u Opštu bolnicu Danilo I, prema riječima Sorata, adekvatno su zbrinuti i pružena im je njega, dok su oni za koje je to bilo potrebno bezbjedno transportovani u Klinički centar u Podgorici.

Direktor Klinike za anesteziju Goran Marjanović kazao da su dvije pacijentkinje od juče ujutru van životne opasnosti, te da imaju brojne povrede koje ih vitalno ne ugrožavaju.

"Očekujemo da će u sljedeća dva, tri dana preći na odjeljenjsko liječenje i da će provesti tamo sedam do deset dana", rekao je on.

U najtežem stanju je pacijent koji je i prvi hospitalizovan nakon pucnjave, u kojoj je dobio teške povrede i od početka je kritično.

"Postoji trend poboljšanja i kod njega, ali je i dalje životno ugrožen, sa tendencijom da ide na bolje", rekao je Marjanović.

Tagovi