Društvo

TUGUJE CRNA GORA: ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA, RADUNOVIĆ POZVAO DA SE OSLOBODI ČOVJEK KOJI JE ZAUSTAVIO KRVAVI PIR

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 11 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi, kazao je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković na komemorativnoj sjednici u Vladinom domu.

Izvor: Kurir/Z. ŠAPONJIĆ

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju i da tuguje cijela Crna Gora.

Đurašković je rekao da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku, prenosi portal RTCG.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti", kazao je Đurašković.

On je naveo da ne postoji riječ utjehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi", rekao je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", naveo je Stanić.

On je kazao da Cetinje u svom tugovanju nije samo, da tuguje cijela Crna Gora.

Stanić je dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

On je naveo da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade, kao i predsjednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač V.B. (34), dok je šest povrijeđeno.

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir

Građanin Cetinja Tiodor Radunović, nakon komemorativne sjednice u Vladinom domu, obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin koji je pucao u V.B. (34) bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično djelo.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovjek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju, prenosi Portal RTCG.

“Da ta djeca koju taj čovjek ima ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovjek ne tereti”, rekao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čili aplauz i riječi podrške.

Na Cetinju je u petak V.B. ubio deset i ranio šest osoba, nakon čega je i on ubijen.

Među stradalim su dva člana porodice Radunović.

Tagovi